Tokyo

Tokyo

Tokyo este un oras aglomerat, dar nu l-am vazut sufocandu-se sub afluxul de oameni, asta se datoreaza probabil impresionantei organizari; deja de la sosirea pe aeroport am fost ordonati si indrumati, o astfel de organizare am intalnit-o apoi si in statiile de autobuz si metrou, in garile de tren, la intrarile si iesirile din parcari, in muzee si chiar si in temple.

Tokyo


Parcurile, gradinile si templele isi impart teritoriul cu cladirile moderne de birouri, magazinele colorate si stralucitoare, strazile suspendate si garile supraaglomerate.

Tokyo

Tokyo

Tokyo

Tokyo



Serile sunt colorate de luminile reclamelor si de vitrinele magazinelor si ale restaurantelor care incearca sa-si atraga clientii. Pana si la lumina zilei reclamele au culori tipatoare, pe strazi si in metrouri personaje din desene animate te imbie sa cumperi; chiar si asa marea majoritate a tokiotilor isi vad de graba lor, de ecranele gadgeturilor sau de mica pauza de somn intre doua statii.

Tokyo, Ginza

Tokyo, Ginza

Tokyo, Ginza

Multe din restaurante au si meniuri in limba engleza, restul (cu foarte putine exceptii) au macar imagini sau modele din plastic ale sortimentelor de mancare oferite; se recomanda prudenta in alegerile facute, lucrurile nu sunt intotdeauna ceea ce par!
In majoritatea localurilor se fumeaza, de obicei restaurantele mai mari au si spatii pentru nefumatori, in multe din baruri spatiul e la comun; si la hoteluri sunt foarte multe camere de fumatori, la rezervarea cazarii e mai bine sa se specifice daca solicitarea e pentru camera de nefumatori, la fata locului modificarea e taxata suplimentar.
Tokyo

Tokyo

Parcurile si gradinile ofera adapost linistitor, ingrijite si curate ele imbie la relaxare si contemplare.

Tokyo, Shinjuku Gyoen

Tokyo, Shinjuku Gyoen

Tokyo, Shinjuku Gyoen

Zona parcului Ueno reuneste numeroase atractii turistice: langa altarul Toshogu primavara poate fi vizitata si o mica gradina botanica, gradina zoologica are in vecinatate muzee cu impresionante colectii de arta si stiinta; majoritatea dintre acestea pot fi vizitate doar pana la ora 17.00, ultima intrare a vizitatorilor fiind permisa pana la 16.00-16.30, cu siguranta o singura zi nu este suficienta pentru a le vedea pe toate.

Toshogu Shrine

Tokyo, Ueno

Ueno Zoo

Tokyo National Museum


Piata de peste Tsukiji ofera imagini inedite si cu siguranta si momente pline de savoare, merita vizitata dimineata cand este animata, pentru amatorii de peste si fructe de mare poate fi o locatie foarte buna pentru servirea micului dejun.

Tsukiji Fish Market

Tsukiji Fish Market

Muzeul Sabiei Japoneze poate fi gasit cu oarecare dificultate pe una din strazile laturalnice din zona Shinjuku; nu foarte departe este si cladirea guvernamentala in care este permis accesul turistilor la etajele superioare pentru o vedere panoramica asupra orasului.

Japanese Sword Museum

Tokyo Metropolitan Government Building

Tokyo

Asakusa este o zona cu atmosfera traditionala dar si cu strazi de cumparaturi pentru suveniruri si dulciuri traditionale; in imediata apropiere putem admira si templul budist Senso-ji.
Nu ratati trecerea pe langa o sala de pachinko, este una si aici, aparatele de joc fac atat de multa galagie incat din cand in cand e nevoie sa mai deschida usile sa iasa zgomotul si afara.
Senseo-ji

Asakusa

Palatul Imperial poate fi vizitat doar de doua ori pe an, dar Gradinile de Est ale Palatului Imperial situate pe locul fostului Castel Edo sunt deschise publicului; in aceeasi zona avem acces si la Muzeul National de Arta Moderna, Galeria Mestesugurilor, Muzeul de Stiinta sau in apropiere la Muzeul de Arta Idemitsu.

Imperial Palace Tokyo

Imperial Palace East Gardens

Crafts Gallery

Crafts Gallery


Templul Meiji din parcul Yoyogi este de asemenea un important obiectiv turistic, localnicii care vin aici pentru a se casatori devin vedete internationale fara voia lor, turistii uitand de fotografierea templului shintoist dedicat familiei imperiale, intreaga atentie este captata de costumele traditionale de nunta.

Meiji Shrine

Traditional Japanese Wedding Costume

Turnul din Tokyo, cel mai inalt turn din lume la ora actuala, ofera o imagine deosebita in special dupa lasarea serii.

Tokyo Skytree

Tokyo Skytree


Comentarii