Salzburg

Salzburg

La Salzburg se ajunge usor cu trenul de la München sau Viena, cu masina sau autocarul ruta trece de obicei prin Viena; oras natal al lui Wolfgang Amadeus Mozart, al carui centru istoric face parte din patrimoniul mondial UNESCO, Salzburg este al patrulea oras ca marime din Austria, situat in apropierea granitei cu Germania.

Casa natala a lui Mozart, Salzburg

Centrul istoric al orasului este pietonal, majoritatea punctelor de atractie turistice pot fi foate usor accesate pe jos sau utilizand autobuzele si troleibuzele locale; stradutele din oras sunt oricum inguste iar locurile de parcare putine, o calatorie cu masina aici merita probabil doar pentru a ajunge pana la marginea orasului sau la locul de cazare.

Indicator cale de acces

Centrul istoric al orasului ofera numeroase atractii turistice, de la renumitul Castel Hohensalzburg, la Catedrala din Salzburg (Salzburger Dom), Biserica Franciscana (Franziskanerkirche) sau cimitirul Sf. Petru.

Salzburger Dom, Catedrala din Salzburg

Salzburger Dom, Catedrala din Salzburg

Salzburg, Denkmal

Cimitirul Sf. Petru, Salzburg
Salzburg

Salzburg

Salzburg

Salzburg

Salzburg gazduieste numeroase evenimente artistice si culturale si este si un important centru universitar; cei mai multi turisti ajung aici in lunile de vara, obiectivele turistice si localurile din centrul orasului devin atunci aglomerate.

Salzburg

Salzburg

Sphaera, Salzburg

O cafea sau un ceai si o felie din renumitul tort Sacher pot fi savurate intr-un local cu atmosfera tipica pe malul opus (avand ca referinta centrul istoric) al raului Salzach intr-un binemeritat repaus de la indatoririle turistice, in aceeasi zona vizitatorii pot apela la localurile traditionale pentru o masa tipica - cu portii generoase si satioase si o servire rapida si ferma - la orele la care in zonele intens vizitate de turisti majoritatea restaurantelor par sa fie neincapatoare.
Parcul Mirabell si gradinile acestuia intampina vizitatorii intr-o atmosfera romantica plina de culoare, pe fundalul carora pot fi admirate fortareata Hohensalzburg si catedrala orasului; in imediata apropiere se poate vizita si gradina de pitici, o serie de sculpturi grotesti din marmura.

Gradinile Mirabell

Gradinile Mirabell

Gradinile Mirabell

Gradinile Mirabell

Gradinile Mirabell
Gradinile Mirabell
Gradinile Mirabell

Zwerg mit Spaten, Salzburg
Zwerg mit Holzbein, Salzburg

La Palatul Hellbrunn se poate ajunge cu autobuzul 25 (de la gara sau din centrul orasului), orarul curselor poate fi descarcat de aici (in germana). Vizitarea zonei fantanilor arteziene (de fapt jocuri de apa - Wasserspiele) se face in grupuri organizate impreuna cu un ghid, preturi si detalii aici.

Hellbrunn

Hellbrunn

Hellbrunn

Hellbrunn

Bahnhof, Salzburg


Comentarii