Tenerife

Tenerife

Tenerife este cea mai populara insula din arhipeleagul Canare apartinand Spaniei, curentii din Oceanul Atlantic si vecinatatea continentului african inzestrand-o cu o clima blanda si temperaturi moderate; o destinatie atragatoare pentru orice anotimp, are multe de oferit, de la plaje cu nisip la peisajele vulcanice ale muntelui Teidede la statiuni de vacanta animate la zone retrase si linistite pentru vacante cu familia.
Tenerife

Tenerife

Tenerife

Tenerife

Tenerife

Ofertele pentru petrecerea timpului liber sunt numeroase, de la vizitarea Loro Parque, Siam Park, Masca, Los Gigantes, la practicarea sporturor nautice; doritorii pot lua aici lectii de scufundari, snorkeling sau pot merge in plimbare cu submarinul.

Amatorilor de snorkeling sau scufundari nu le recomand husele acvatice universale pentru aparate foto, comenzile aparatului sunt greu de utilizat iar vizualizarea pe ecran sau prin vizorului camerei foto este de cele mai multe ori imposibila.

Tenerife


In partea de nord a insulei temperaturile sunt ceva mai scazute in comparatie cu zona de sud, ploua mai mult si apa oceanului e ceva mai rece; aici (nord-est) este si capitala Santa Cruz de Tenerife. In partea de sud-vest sunt cele mai multe oferte de cazare, cei mai multi turisti si plajele cu nisip fin. Zona de sud, sud-est este mai linistita, aici sunt multe oferte pentru familii, tot aici este si terenul de golf "Golf del Sur"; in partea de est vantul bate cu intensitate mai mare decat in restul insulei, este zona unde se practica multe sporturi pe apa.

Tenerife

Tenerife

Insula este deservita de doua aeroporturi, Tenerife Nord (Tenerife Norte - TFN) si Tenerife Sud (Tenerife Sur - TFS), turistii care nu au asigurat transferul de la aeroport au la dispozitie autobuzele locale, taxiuri si masini de inchiriat. Taxiurile pot fi o optiune buna pentru transportul de la si catre aeroport, preturile nu sunt exagerate - in functie si de distanta, binenteles - si circula zi si noapte.
Pe langa firmele internationale cunoscute, pentru inchirieri auto turistii pot apela si la mici firme locale, unele au si oferte bune; pentru strazile din Tenerife (exceptand poate autostrada) cele mai bune sunt masinile mici, in special in zonele mai inalte (spre Teide sau spre Masca) drumurile sunt inguste, nu intotdeauna au loc sa treaca doua masini in acelasi timp. In orice caz, fara a fi indispensabila e utila (si comoda) o masina pentru plimbari pe insula, poate si pentru ceva cumparaturi de la supermarketuri.
Tenerife

Tenerife

Tenerife

Tenerife nu duce lipsa de magazine si restaurante, iar preturile sunt in general accesibile. Sa nu va surprinda daca in cafenea sau restaurant veti auzi vorbindu-se si limba natala, am intalnit inclusiv localnici care invatasera cateva cuvinte in romana pentru ademenirea turistilor in propriul local. In general cei mai numerosi turisti dar si cei mai multi proprietari de localuri provin din Marea Britanie sau Germania asa ca nu sunt probleme de comunicare, oricum si majoritatea localnicilor vorbesc limbi straine.

Tenerife, Los Gigantes

Tenerife, Costa Adeje

Tenerife, Las Galletas

Tenerife, Las Galletas

Tenerife, Las Galletas


Los Cristianos si Costa Adeje sunt zonele cele mai populare in randul turistilor, impreuna cu Playa de las Americas, capitala petrecerilor din Tenerife. In apropiere sunt si porturile unde ancoreaza ambarcatiunile de croaziera, excursiile cu vaporul de aici includ de obicei o iesire in larg pentru a vedea de aproape o mare varietate balene si delfini in mediul lor natural, apoi o oprire pentru o baie in ocean in apropierea stancilor Los Gigantes.


Tenerife

Teide

Balena, Oceanul Atlantic, Tenerife

Balena, Oceanul Atlantic, Tenerife

Teide

Tenerife

Tenerife

Tenerife

Echipajele de pe vas au pregatite si cateva reprezentatii pentru a-i face pe turisti sa uite de golul din stomac provocat de tangajul vasului.

Aceleasi Los Gigantes ofera o si mai spectaculoasa priveliste vazute din partea opusa, in zona satului Masca. Pentru a ajunge acolo vizitatorii vor fi nevoiti sa faca abuz de calitatile si capacitatile mijlocului de transport, drumul de acces este unul lung, ingust si cu pante abrupte; tenacitatea va fi insa rasplatita cu un peisaj unic, eventual si cu o limonada si o inghetata, ambele din cactus, specialitati disponibile doar aici.

Los Gigantes

Masca, Los Gigantes

Peisajul Parcului National Teide este spectaculos, varful vulcanului Teide poate fi admirat de oriunde de pe insula. Pentru a urca pe varful "Pico del Teide" e nevoie de un permis special, mai multe detalii aici; turistii au la dispozitie si o telecabina care ajunge pana la 3555m, dupa care urmatorii 200m pana la varf se urca pe jos. Pastrand inca urme ale eruptiilor vulcanice intreaga zona ofera privelisti aparte; dealtfel locul a fost ales si pentru filmari acolo unde decorul presupunea peisaje nepamantene, de exemplu in "Planeta maimutelor" sau "Razboiul stelelor".

Teide

Teide

Teide

Teide

Teide

Teide

Tenerife, Northside view


Loro Parque este situat la marginea orasului Puerto de la Cruz, pentru a-l vizita este nevoie de o zi intreaga, iar sloganul parcului - "once is not enough"- se justifica imediat ce asisti la spectacolele cu papagali, orci, lei de mare si delfini sau te plimbi printre pasarile care zboara liber in zonele special amenajate. Sunt aici si multe alte specii de animale si pasari care atrag privirile vizitatorilor, tot aici este organizata si o interesanta expozitie de orhidee.

Loro Parque

Loro Parque

La spectacolul cu orci locurile cele mai racoroase sunt cele de jos din apropierea bazinului, in acest caz se recomanda calduros si un rand de haine de schimb.
Loro Parque

Loro Parque

Loro Parque

Loro Parque

Loro Parque

Loro Parque

Loro Parque

Loro Parque

Loro Parque

Loro Parque

Loro Parque

Loro Parque

Loro Parque


Vizitatorii parcului se pot racori apoi cu o baie in ocean, nu foarte departe de intrarea in parc este o plaja cu nisip negru, Playa Jardin. Tot in apropiere, mergand spre vest, este si Icod de los Vinos, un orasel traditional cu stradute inguste si abrupte; aici suntem indemnati sa vizitam biserica San Marcos, milenarul copac dragon ("El Drago Milenario"si "Mariposario del Drago", unde putem observa si fotografia fluturi in toate stadiile evolutiei lor biologice.


El Drago Milenario

Icod de los Vinos, San Marcos

Icod de los Vinos

Mariposario del Drago

Mariposario del Drago

Mariposario del Drago

Mariposario del Drago

Mariposario del Drago

Spectacolul de culori oferit de soare atunci cand apune dincolo de ocean poate fi un mod placut de a incheia ziua, stancile din sud-vestul insulei ofera locatia potrivita pentru astfel de momente.

Tenerife

Tenerife

Tenerife
Tenerife


Comentarii