planuri de calatorie in Japonia

Japonia

Primul pas a fost cumpararea biletului de avion, urmat de o scurta verificare a conditiilor de calatorie si apoi de o perioada de asteptare, nerabdare si planificare. Cu ajutorul motoarelor de cautare si al agentiilor de turism online pot fi gasite oferte bune pentru transport si cazare, merita verificate si paginile web ale companiilor aeriene si ale hotelurilor unde uneori sunt oferite diverse promotii.

Japonia

Am gasit multe informatii si recomandari postate pe internet, sunt disponibile si cateva ghiduri de calatorie tiparite ce pot fi consultate pentru planificarea calatoriei. Am impartit pe regiuni, pe orase, pe zone si obiective turistice, indiferent cum le organizam timpul era limitat si nu le puteam vedea pe toate.

Ghidurile vorbesc si despre regulile de eticheta si comportament in Japonia, recomand si citirea acestor paragrafe sau capitole; vei vedea ca in general au dreptate, de exemplu stai la coada pentru a te urca in tren, metrou, autobuz si chiar si pentru a traversa strada, pe scarile rulante daca nu alergi grabit trebuie sa stai pe stanga; sunt interesante si celelalte recomandari, vei auzi acolo spre exemplu si ce inseamna ca nasul nu se sufla in public si ca mancarea se soarbe.


Shinkansen

Avand ca destinatii principale orasele Tokyo si Kyoto si urmand a face si alte cateva drumuri cu trenul in imprejurimile acestora, am comandat inainte de plecare si voucher pentru obtinerea JR Pass-urilor; pe langa beneficiul costului mai redus comparat cu tarifele biletelor obisnuite, acest abonament mai are si avantajul usurintei in utilizare. 

Comentarii