Strasbourg si Colmar

Covered Bridges - Petite France

Ca locatie orasul francez Strasbourg este foarte aproape de granita cu Germania (pe malul francez al raului Rin) in regiunea Alsacia, imbinand elemente ale culturii franceze cu cele ale civilizatiei germane; gazduieste numeroase institutii europene precum Parlamentul European si Curtea Europeana a Drepturilor Omului si este in acelasi timp si un important port comercial in regiune; centrul istoric al orasului (Grande Ile) face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Cu toate ca acestea sunt doar cateva informatii generale despre Strasbourg (sau Straßburg / Strassburg), sunt suficiente pentru a trezi interesul in a-l trece pe lista unei posibile destinatii de calatorie.
Pentru cei care aleg sa calatoreasca cu trenul la sau dinspre Strasbourg recomand verificarea costurilor de calatorie pe pagina oficiala a cailor ferate franceze, achizitionate din timp, biletele pot fi avea preturi convenabile.
Covered Bridges - Petite France


Covered Bridges - Petite France

Nu putem rata (cel putin) o plimbare in cartierul Mica Franta (La Petite France), cladirile, podurile si aleile inguste situate intre bratele raului ce traverseaza orasul creeaza un tablou pitoresc ce poate fi admirat si de pe apa de catre cei care aleg o plimbare cu barca pe Ill.
 In zona sunt si foarte multe localuri traditionale, zona abunda in turisti si in recomandari gastronomice, preturile vor fi in consecinta ceva mai ridicate in comparatie cu restul orasului, nu toate ofertele se ridica insa la inaltimea asteptarilor. 
Covered Bridges - Petite France

Petite France, Strasbourg

Petite France, Strasbourg

Grande Ile, Strasbourg

Mare parte a obiectivelor turistice importante sunt accesibile la pas, pe distante mai mari se circula foarte bine cu tramvaiul.


Strasbourg

Catedrala Notre-Dame impresioneaza prin arhitectura si detalii, coloarea rosiatica predominanta este data de materialul folosit ce provine de la muntii din apropiere.

Catedrala Notre-Dame din Strasbourg

Catedrala Notre-Dame din Strasbourg

Catedrala Notre-Dame din Strasbourg

Vizitatorii ajunsi aici nu pot rata spectacolul oferit de ceasul astrometric, o realizare tehnica interesanta a unui grup de artisti, tehnicieni si matematicieni: http://www.strasbourg.info/cathedral/

Ceasul Astrometric, Catedrala Notre-Dame din Strasbourg

La cativa pasi de catedrala este Palatul Rohan, gazda a trei dintre cele mai importante muzee din Strasbourg: http://www.musees.strasbourg.eu/index.php?page=le-palais-rohan-en

Le Palais Rohan

Le Palais Rohan

Sunt mai multe optiuni pentru a vedea sediul Parlamentului European - binenteles pentru cei care nu lucreaza in acel sediu, se poate ajunge acolo intr-o plimbare cu barca, pe jos sau cu tramvaiul (este destul de departe de centru), cei care aleg traseul pe uscat pot face o oprire si in parcul Orangerie.

Strasbourg

Parcul Orangerie, Strasbourg

Sediul Parlamentului European

In apropiere de Strasbourg, tot in regiunea Alsacia este si Colmar, un oras cu istorie indelungata, cladiri traditionale foarte bine pastrate si multa cultura. O zi dedicata vizitarii micului oras va fi probabil de ajuns, nu strica sa avem pregatita si o harta cu atractiile turistice.

St Martin's Church, Colmar

Cele mai cunoscute puncte de interes sunt biserica Sf. Martin, Casa Pfister si binenteles Mica Venetie.

St Martin's Church, Colmar

St Martin's Church, Colmar

Maison Pfister

Little Venice, Colmar

Little Venice, Colmar


Little Venice, Colmar

Comentarii