Veliko Tarnovo

In drum spre Veliko Tarnovo merita sa facem un ocol pe la Hotnitsa, e destul de greu de gasit fara GPS dar merita efortul. Vara e ceva mai aglomerat cand localnicii vin la scaldat (plus binecunoscutele gratare), in alte sezoane cel mai probabil ca nu vom intalni pe nimeni in zona.



In Veliko Tarnovo si Arbanassi sunt foarte multe oferte de cazare, putine se ridica insa la inaltimea asteptarilor create cu ajutorul descriereilor si pozelor gasite pe paginile de prezentare. Restaurantele surprind insa in mod placut, se poate manca bine la preturi deloc exagerate.

Printre locurile ce merita vizitate in Veliko Tarnovo sunt parcul Sveta Gora (in sus pe deal trecand pe langa monumentul Asenilor), cetatea Tsaravets si biserica din cetatea Tsaravets pictata in stil modernist.


Acelasi stil de constructie al caselor vechi din piatra si aceleasi stradute inguste intalnite in centrul orasului le putem vedea si in Arbanassi, satul pitoresc situat chiar langa Veliko Tarnovo, avand o istorie indelungata si devenit recent o destinatie turistica populara.
Cazarea intr-o casa rustica din Arbanasi (majoritatea sunt case vechi restaurate recent) poate fi o experienta interesanta, dar numai atunci cand indeplineste anumite conditii: daca e frig afara ar trebui ca usa de la intrare si geamurile (recent restaurate) sa se inchida cat de cat ermetic, pisica (sau alte animale) sa fi fost deja scoase din camera pana la sosirea turistilor si nu in ultimul rand sa gasiti o persoana de contact care vorbeste si o limba de circulatie internationala, macar pentru cazul in care nu reusiti sa gasiti adresa si sunati la numarul de telefon de pe voucherul de rezervare, numar la care probabil va raspunde cineva care vorbeste doar limba bulgara. 


Comentarii