Nikko


Nikko

Pentru a ajunge la Nikko din Tokyo, posesorii de JR Pass pot lua JR Tohoku Shinkansen pana la Utsunomiya si apoi JR Nikko Line, avantajul acestei rute fiind ca pass-ul acopera costurile calatoriei; pentru cei care nu au un astfel de abonament exista optiuni care includ linii directe din Shinjuku sau Asakusa. Daca nu planuim vizitarea intregului parc din regiune (Parcul National Nikko), Nikko poate fi o destinatie de o zi cu plecare din Tokyo, trebuie luat totusi in calcul programul de vizitare al obiectivelor turistice.
Nikko

Nikko este un orasel linistit, care lasa senzatia de statiune de vacanta. Este cunoscut in special pentru zona de temple cuprinsa in Patrimoniul Mondial UNESCO; obiectivele turistice cunoscute includ podul Shinkyo, templul Rinnoji, altarul Toshogu cu renumitul mausoleu al lui Tokugawa Ieyasu, Taiyuinbyo cu mausoleul lui Iemitsu Tokugawa si nu in ultimul rand vila Tamozawa, fosta resedinta a familiei imperiale.



In zona altarului Toshogu depozitele si portile de acces sunt ornamentate cu sculpturi si picturi impresionante, dintre acestea cele mai cunoscute sunt reprezentarile celor trei maimute "see no evil, speak no evil and hear no evil" si ale Nemurineko (pisica adormita); pentru a le gasi ne putem orienta cu ajutorul pliantului primit odata cu achizitionarea biletului de intrare, sau si mai usor dupa concentratia mare de turisti care le - si se - pozeaza cu ele.





La mausoleul lui Tokugawa Ieyasu se poate ajunge dupa un urcus de cateva minute pe treptele abrupte din spatele portii Sakashitamon, iar in stanga portii Yomeimon poate fi vizitata sala Honjido cu pictura "Crying Dragon", sunetul distinct care insoteste zgomotul produs prin lovirea a doua bucati de lemn de catre un preot al altarului fiindu-i atribuit unui imens dragon pictat pe tavanul incaperii.











La distanta de cateva minute de zona templelor este vila Tamozawa, una din fostele resedinte ale familiei imperiale deschise pentru vizitare; multe din incaperile de aici combina stilul traditional cu cel occidental fara a renunta la simplitate si bun gust, picturile deosebite si privelistea oferita de gradinile amenajate in stil traditional pastreaza particularitati ale culturii locale.










Comentarii