Cum să profiți din plin de lecțiile de dans


Cum să profiți din plin de lecțiile de dans

De câte ore de dans te-ai bucurat deja? Multe? Doar câteva?
Indiferent de răspuns, șansele sunt relativ mari de a putea obține mai mult de la ele.
Stiu că pentru mine 
este valabil, pentru că am participat deja la nenumărate lecții de dans. De-a lungul timpului însă îmi îmbunătățesc din ce in ce mai mult capacitatea de "distilare" a lucrurilor care sunt mai mult sau mai puțin importante pentru mine și pentru dansul meu.

Acest articol a fost inspirat de Jamin Jackson, care a scris un subiect similar pe blogul său. Acum aș vrea să îți împartășesc câteva gânduri proprii.

Atenţia

Acest cuvânt m-a însoțit în dans și în viață deja de multă vreme. Îi datorez asta iubitei mele Conny, care îmi amintește în fiecare zi cât de importantă este atenția față de ceilalți oameni, atât pentru noi înșine cât și pentru mediul nostru. Conny este un adevărat campion mondial în domeniu!

Ce legătură are asta cu lecțiile?
Totul!

Nu doar din motive evidente - dacă acorzi mai multă atenție cursurilor, vei dobândi mai multe cunoștințe de pe urma lor. Nu despre asta este vorba aici, chiar dacă bineînțeles că este adevărat.

Imaginează-ți că porți o conversație și omologul tău te ascultă și este activ în conversație. Plăcut, nu-i așa?
Și acum imaginează-ti că omologul tău se uită periodic la telefonul mobil, te întrerupe și conversează cu alte persoane din jur. Mai puțin plăcut, nu? 😉

Vei deveni neliniștit și iți vei pierde cumpătul în vecinătatea unei astfel de persoane, vei simți că nu ți se acordă atenție și vei vrea doar să pleci de acolo. Probabil că vei considera această persoană ca fiind lipsită de respect, nu?

Păăăi, este cam același lucru și în lecțiile de dans. Dacă vorbești prea mult cu partenerii tăi în timpul cursurilor, atunci vei acorda mai puțină atenție persoanei care te învață.

În consecință, profesorul de dans va avea tendința de a deveni agitat și isi va pierde concentrarea, deoarece el sau ea va trebui aproape întotdeauna să se străduiască sa i se acorde atenție. Lecția și capacitatea de învățare vor avea de suferit. Punct!


E de ințeles. Toată lumea care mă cunoaște știe că nu sunt strict nici in timpul cursurilor pe care le țin și nici cu alte ocazii. Oamenii vin la mine în orele de curs să își petreacă timpul liber și doresc doar să se distreze împreună. Complet de înțeles...


Dar există o limită și, dacă o depășești, incepi să îi deranjezi si pe cei din jur și nu te ajută să progresezi. Deranjezi partenerii de dans care acordă atenție cursurilor, iar profesorul de dans (sau profesoara de dans) nu va putea să dea tot ce are mai bun intr-o atmosferă agitată.
Atenția față de ceea ce ne înconjoară este soluția pentru atât de multe probleme și situații în această lume minunată și oarecum confuză. 😉

Ego-ul și vanitatea sunt "demonul"

Offf! Ajung la această concluzie aproape în fiecare zi. Aceste două atribute ne impiedică să progresăm. Doar ca nu observăm acest lucru.

Uneori simțim că aceste două atribute ne protejează, dar, în opinia mea, se întamplă exact contrariul.
Iată câteva exemple:

Auzim în timpul unui curs ceva ce deja știm și automat ne deconectăm.

Nu ne place prea mult o mișcare predată la curs și o facem doar cu reticență și demotivați.

Suntem de părere că profesorul predă ceva greșit și noi avem o părere contrară. Prin urmare cu greu mai observăm ceva din lecția respectivă (nici măcar lucrurile bune).

Ai fost vreodată într-o astfel de situație in timpul unei lecții de dans? Personal sunt vinovat de toate! Și sunt și multe alte exemple.

Am spus deja și am scris următoarele cuvinte de mai multe ori sub o formă sau alta:

    Ne purtăm părerile cu noi în fiecare zi ca într-un rucsac și le apărăm constant ca și cum ar fi ceva de neclintit. Dar capul nostru este rotund, astfel încât mintea sa își poata schimba direcția in mod constant. 😉

Te rog gândește-te pentru o clipă ...
Cât de des respingem noi abordări 
deoarece suntem convinși că ar trebui să renunțăm la opinia și mentalitatea noastră atât de greu dobândite.

Nu există renuntare - doar completare și optimizare!

Cei mai mulți dintre noi văd provocarea ca pe o schimbare. Adesea considerăm că este inconfortabil să ne schimbăm percepția asupra unui subiect și să vedem lumea cu alți ochi.

Ei bine, da, se numește progres ... 😉

If it doesn´t challenge you, it doesn´t change you.

Concluzie

Exersez zilnic toate aceste lucruri și adesea nu-mi reușesc. Dar lecțiile pe care le învăț in tot acest timp și cunostințele dobândite merită acest efort. Cu timpul devii mai bun și ajungi să obții din ce in ce mai multe de la clipele în care ai investit atenție si conștiență.

    Nu există lecții proaste - există doar lipsă de dorință de a lua ce e mai bun din ele.


De la lecțiile slabe poți învăța la fel de multe ca și de la cele bune. Tot ce trebuie să faci este să utilizezi altfel creierul și să te provoci într-un mod diferit.
Acest lucru te va face de asemenea cel mai bun model de inspirație pentru ceilalți colegi sau parteneri de dans din cadrul comunității. 😉
Merită, nu-i așa? 😉
Dance And Make a Difference
Make the best out of your class




Autorul articolului: Dado Ibrakovic
Articolul original aici: http://www.socialdancingblog.com/so-nimmst-du-das-beste-aus-deinem-tanzunterricht/

Comentarii